Algemene voorwaarden vertalen

Wilt u uw product en/of dienst in het buitenland gaan verkopen? Dan bent u verplicht om de algemene voorwaarden in de officiƫle voertaal aan te bieden van het desbetreffende land. De vertaling van de algemene voorwaarden moet uiteraard goed uitgevoerd worden, want u wilt dat de algemene voorwaarden professioneel en vertrouwd overkomen op uw klanten. Door een professioneel vertaalbureau in te schakelen weet u dat het juridisch jargon juist en begrijpelijk vertaald wordt en hiermee de drempel om akkoord te gaan met de algemene voorwaarden lager wordt voor uw klanten.

Ons vertaalbureau kan uw algemene voorwaarden naar alle talen vertalen.

Algemene voorwaarden vertalen

Tips voor het opstellen van algemene voorwaarden

Omdat het in feite een juridisch document betreft met het nodige vakjargon, dat daarbij aan de nodige wettelijke eisen moet voldoen, verdient het aanbeveling de algemene voorwaarden op te laten stellen door een jurist. Indien u de algemene voorwaarden liever zelf op wilt stellen is het aan te raden om de beschikbare standaarddocumenten van de Kamer van Koophandel of de SER als uitgangspunt te nemen. Zorg bij het afwijken van bepalingen, dat deze niet in strijd zijn met het Burgerlijk Wetboek (artikel 6:236 en 6:237). Op de website van de overheid kunt u onder andere de wetboeken inzien.

Bij het zakendoen in het buitenland is het erg belangrijk om duidelijk aan te geven welk recht van toepassing is en welke rechter of eventuele geschillencommissie u inschakelt bij geschillen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat uw klanten de gebruikte terminologie in de algemene voorwaarden kunnen begrijpen. Zorg daarom voor een duidelijke uitleg van de termen aan het begin van de voorwaarden.

Iets dat nog vaak voorkomt zijn de vermeldingen van tarieven en prijzen in de algemene voorwaarden. Deze behoren echter tot de kernafspraken en dienen in de (basis)overeenkomst of webshop vermeld te worden. Aangeven dat de tarieven en prijzen gewijzigd kunnen worden mag natuurlijk wel, mits dit niet in strijd is met de wet.

 

De voordelen van Bonte Graphics:offerteknop

Jarenlange ervaring
Scherpe tarieven
Vertaling door native professionals met juridische kennis
Alle talencombinaties mogelijk
Een vaste contactpersoon
Snel en accuraat

 

Ons vertaalbureau kan uw algemene voorwaarden naar iedere taal vertalen

Wilt u uw algemene voorwaarden vertalen vanuit het Nederlands of Engels naar het Duits, Frans, Spaans of Italiaans? Of wellicht naar het Arabisch, Aziatisch, Perzisch, Hebreeuws, Chinees, Japans, Thai, Hindi of Vietnamees? Geen probleem! Ons vertaalbureau vertaalt uw algemene voorwaarden naar iedere taal.

 

Spoedvertaling van uw algemene voorwaarden

Heeft u met spoed een vertaling nodig van uw algemene voorwaarden? Ons vertaalbureau zal zorgdragen voor een spoedvertaling tegen een scherp tarief. Natuurlijk zal de korteĀ levertijd niet ten koste gaan van de kwaliteit van de vertaling. De vertaling van uw algemene voorwaarden zal verzorgd worden door een professionele vertaler die in het land van de doeltaal woont en bovendien juridische kennis heeft.